Alcohol & Zwangerschap

Hieronder vindt u een overzicht met gerelateerde websites met betrekking tot de zwangerschap.

Als u nog andere leuke of interessante links weet, laat het ons dat weten door een mail te sturen naar STAP.

Baby op komst is een website die informatie geeft over alles wat te maken heeft met het zwanger worden en het zwanger zijn. De website wordt vormgegeven door verloskundigen, een consultatiebureauarts en een lactatiekundige.

Brabbels is een website over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby!

Veel mensen weten niet welke zorg rondom zwangerschap en bevallen wordt vergoed via de zorgverzekering. En welke kosten ze zelf moeten maken via een eigen bijdrage of eigen risico. Op www.zorgwijzer.nl staat daarom een uitgebreid kennisdossier dat hierbij goed van pas kan komen. In het dossier worden alle relevante zorgvergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekering in kaart gebracht.

Begin 2018 is een nieuwe publiekswebsite voor zwangere vrouwen en hun partners gestart: www.allesoverzwanger.nl.
Doel van deze website is de zwangere online betrouwbare en eenduidige informatie te bieden en te informeren over haar keuzes en die van haar partner om de zorg te krijgen die ze zelf willen.

Ouders online is een informatieve site voor ouders (of toekomstige ouders) van baby's tot pubers.

Zwangerschapsloket.nl is een website die no-nonsense informatie biedt over allerlei facetten rondom het zwanger worden, de zwangerschap, je baby en het ouderschap. Kortom alle onderwerpen voor (aankomende) ouders.

Sinds kort bestaat de website oudersenzo.nl. Oudersenzo.nl geeft serieuze en uitgebreide informatie over jong ouderschap, van het prille begin tot de puberteit.

Op AllesOverKinderen.nl kunnen aanstaande moeders alles lezen over de zwangerschap. Zo zijn er artikelen en tips te vinden over een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap, het maken van een geboorteplan en vinden aanstaande ouders er lijstjes zoals de "babyuitzetlijst". In de zwangerschapskalender kunnen aanstaande ouders de ontwikkeling van de zwangerschap van week tot week volgen. Thema's als de ontwikkeling van de baby en mogelijke zwangerschapskwaaltjes worden per week uitgelicht.

Heb je een vraag over de zwangerschap? Stel hem op zwangerenvragen.nl, een vraag en antwoorden platform voor mensen met een kinderwens, zwangeren en ouders (to-be). Tevens kun je ook je kennis delen door antwoord geven op de vragen van anderen.

De FAS stichting geeft informatie over kinderen die geboren zijn met het FAS syndroom. Dit syndroom omvat mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol.

Nu stoppen met drinken? Minder drinken? Er zijn diverse online behandelprogramma's beschikbaar. Een overzicht is hier te vinden.