Alcohol & Zwangerschap

Voordelen van geen alcohol tijdens de zwangerschap

Het heeft een aantal voordelen als u besluit om helemaal geen alcohol meer te drinken tijdens uw zwangerschap. Hieronder staan 5 voordelen voor u op een rij.

Wilt u meer weten of de gevolgen van alcohol tijdens de zwangerschap, klik dan hier.

Misschien bent u ervan overtuigd dat alcohol in sommige situaties voor u geen kwaad kan. Hieronder worden de meest gehoorde overtuigingen genoemd. Bij elke overtuiging wordt uitgelegd waarom het ook in die situatie beter is om geen alcohol te drinken.

Ik drink geen wijn meer, maar een biertje kan toch geen kwaad?

Alle dranken kunnen schade veroorzaken als er alcohol in zit. De alcohol die in wijn, bier en sterke drank zit is voor al deze dranken hetzelfde. Het maakt dus niet uit of u tijdens uw zwangerschap bier, wijn of sterk drank drinkt. Het is in alle gevallen op eenzelfde manier schadelijk. Het beste is dus om elke soort alcohol tijdens de zwangerschap te laten staan. Wilt u een alternatief dat lijkt op een alcoholische drank, probeer dan eens de alcoholvrije variant. Zo zijn er verschillende soorten alcoholvrije biertjes, ook witbier is tegenwoordig alcoholvrij te vinden. En er zijn goede alcoholvrije wijnen te koop, zowel witte en rode wijn als rosé. Let wel op dat in uw alcoholvrije drank echt 0,0% alcohol in zit, volgens de wet mag een drank alcoholvrij genoemd worden als er minder dan 0,5% alcohol inzit.

-------------------------------------------------------------------

Hoe beïnvloedt alcohol de zwangerschap?
Hoeveel alcohol is schadelijk?
Gevolgen van alcoholgebruik
Stoppen met drinken
Voorbeelden van lastige situaties