Alcohol & Zwangerschap

Voordelen van geen alcohol tijdens de zwangerschap

Het heeft een aantal voordelen als u besluit om helemaal geen alcohol meer te drinken tijdens uw zwangerschap. Hieronder staan 5 voordelen voor u op een rij.

Wilt u meer weten of de gevolgen van alcohol tijdens de zwangerschap, klik dan hier.

Misschien bent u ervan overtuigd dat alcohol in sommige situaties voor u geen kwaad kan. Hieronder worden de meest gehoorde overtuigingen genoemd. Bij elke overtuiging wordt uitgelegd waarom het ook in die situatie beter is om geen alcohol te drinken.

Een klein slokje maakt toch niet uit!?

Sommige vrouwen zijn tevreden als ze tijdens de zwangerschap niet meer zo vaak en vooral minder drinken. Ze weten vaak niet dat geen enkele hoeveelheid alcohol tijdens de zwangerschap volkomen veilig is. Elke hoeveelheid alcohol kan leiden tot schade bij het ongeboren kind. Als u minder drinkt, zijn de risico’s weliswaar kleiner, maar ze zijn er nog steeds. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het voor vrouwen gemakkelijk is om helemaal niet te drinken als ze dit echt als doel hebben gesteld. Tot slot is het voor u en voor uw omgeving duidelijker als u helemaal niet drinkt; u kunt dan ook niet in gezelschap ongemerkt of geleidelijk aan meer drinken dan u eigenlijk zou willen. En uw omgeving houdt er rekening mee en zal u geen of minder snel alcohol aanbieden.

-------------------------------------------------------------------

Hoe beïnvloedt alcohol de zwangerschap?
Hoeveel alcohol is schadelijk?
Gevolgen van alcoholgebruik
Stoppen met drinken
Voorbeelden van lastige situaties